jeroen-bosch-tuin.jpeg
jeroen-bosch-op-de-markt.jpeg
verzoeking-heilige-antonius.jpeg
previous arrow
next arrow

CityTour 5: Jeroen Bosch arrangement

Jeroen Bosch rondrit

Wie was Jeroen Bosch en wat weten we van zijn schilderijen? Tijdens dit arrangement kom je van alles te weten over werk en leven van deze Bossche schilder.

Jeroen Bosch is geboren in 1450 in Den Bosch en overleden in 1516 in Den Bosch. De Sint-Janskathedraal is gebouwd tussen 1380 en 1529. Dus gedurende zijn gehele leven heeft Jeroen Bosch de Sint Jan in aanbouw gezien. Waar kunnen wij dan deze rondleiding beter beginnen dan bij de Sint-Janskathedraal in Den Bosch!

Nadat de gids een korte inleiding gegeven heeft, stap je in de oldtimer, een Volkswagen busje uit 1975. Als eerste ga je een bezoek brengen aan het Huis van Bosch. Je krijgt hier een rondleiding in het prachtig gerestaureerd Huis van Bosch. De vader van Jeroen Bosch, die ook schilder was, kocht dit huis in 1462. Hier leerde Jeroen Bosch het schildersvak van zijn vader.


We stappen weer in het busje om te gaan genieten van een echte Bossche Bol met koffie en/of thee. Onderweg krijg je nog meer informatie over Jeroen Bosch.

Na genoten te hebben van de Bossche Bol vervolgen we onze weg. De gids parkeert het busje aan de rand van het centrum van Den Bosch en we maken een korte wandeling. Onder begeleiding van de gids bezoeken we onder andere de Sint-Janskathedraal en zoeken hier naar sporen van Jeroen Bosch.

Na al deze opgedane indrukken is het tijd geworden voor de lunch.

Na de lunch vervolgen we met het Volkswagen busje onze weg. We komen onder andere langs een voormalig museum, waar in 1967 de Jeroen Bosch tentoonstelling werd gehouden. De gids zal jullie verder begeleiden naar het Jeroen Bosch plein, waar het Jeroen Bosch museum gevestigd is. In het Jheronimus Bosch Art Center krijg je een uitgebreide indruk over het leven en de schilderijen van Jheronimus Bosch. De gids neemt hier afscheid van jullie, waarna je tot 17:00 uur de gelegenheid hebt om het museum te bezoeken.

Inclusief:

  • de gehele dag begeleiding door de gids,
  • Bossche Bol met koffie/thee,
  • lunch inclusief 2 consumpties,
  • entree kaartjes Jheronimus Bosch Huis,
  • entree kaartjes Jheronimus Bosch Art Center (museum),
  • rond gereden worden in een oldtimer, een Volkswagen busje (T2b).

Nuttige info en prijzen Jeroen Bosch arrangement

Wanneer te boeken:
Iedere dinsdag t/m zondag.


Tijden:

Aanvang: 9:30 uur.
Eindtijd: 17:00 uur.

Tijden kunnen soms afwijken (afhankelijk van openingstijden musea).


Kosten:

€ 78,00 per persoon (vanaf 3 personen).

Bent u met 1 of 2 personen, dan berekenen wij een toeslag.
Toeslag 1 persoon € 47,00. Toeslag 2 personen € 19,00.
Meer info: 06-24 944 682.

Aanvraag voor een Jeroen Bosch arrangement