boerderij-bokhoven.jpeg
zicht-op-haverleij.jpeg
bollenveld.jpeg
previous arrow
next arrow

CityTour 3: Dagtocht Den Bosch en omgeving

Dagarrangement 's-Hertogenbosch

Een unieke privé-dagtocht door ‘s-Hertogenbosch, inclusief een echte Bossche Bol, een heerlijke lunch en de gehele dag begeleiding van de gids.

Om 10.00 uur komt de gids je ophalen op een nader af te spreken plaats in ‘s-Hertogenbosch, met een mooie gerestaureerde klassieker, een Volkswagen busje van 1975.

Terwijl de gids je al een en ander vertelt over ‘s-Hertogenbosch, stoppen we onderweg voor een kop koffie of thee en een Bossche Bol. We rijden langs de Bolwoningen en stappen even uit voor een fotomomentje. We vervolgen onze weg en plotseling zien we een vreemd kronkelig klein riviertje, dit blijkt een vistrap te zijn. Hier stappen we ook even uit om deze vistrap van dichterbij te bekijken.


We verlaten ‘s-Hertogenbosch en rijden richting Haverleij.
Op landgoed Haverleij staan 7 bijzondere kastelen waarvan 3 zelfs met een eigen slotgracht. Slot Haverleij vormt het centrale punt in Haverleij. Je waant je hier in een vestingstadje van weleer, terwijl het toch echt nieuwbouw is.

We gaan verder en komen bij het van oorsprong middeleeuwse dorp Bokhoven.
Bokhoven telt slechts 7 straten en er wonen ongeveer 300 mensen. Al voor het jaar 800 ontstond hier de eerste nederzetting. Zo klein als het gehuchtje is, zo groot en bijzonder is de geschiedenis van Bokhoven.

Na al deze indrukken uit heden en verleden is het tijd geworden om te lunchen en even achterover te leunen, want er staat u nog veel meer te wachten.

Na de lunch trakteren we je op een uitgebreide rondrit door het historische Den Bosch.
We komen o.a. langs de Sint-Janskathedraal en de gouden Drakenfontein. Wat is een "koekwaus", wat doet dat engeltje met mobieltje daar boven op de Sint Jan en nog vele verhalen en anekdotes over ‘s-Hertogenbosch.
Om 16.00 uur komt er een einde aan deze voor u onvergetelijke dag.

Inclusief:

  • de gehele dag begeleiding door de gids,
  • genieten in een klassiek Volkswagen busje, een echte oldtimer,
  • koffie of thee, met een overheerlijke echte Bossche Bol,
  • uitgebreide lunch, inclusief 2 consumpties (koffie, thee, wijn, bier).


Kosten:

€ 63,00 per persoon (vanaf 3 personen).

Bent U met 1 of 2 personen, dan berekenen wij een geringe toeslag.
Meer info: 06-24 944 682.

Aanvraag voor een dagtocht Den Bosch eo.